Ρέθυμνο «Γιορτή Κρητικής Διατροφής 2019»

Άνοιξε την Κυριακή τις πύλες της στο Ρέθυμνο η «8η Γιορτή Κρητικής Διατροφής». Τα τελευταία οκτώ χρόνια τη διοργάνωση του φεστιβάλ έχει η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, ο Δήμος Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων και την προβολή τόσο της κρητικής διατροφής όσο και του πολιτισμού της Κρήτης.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στην έκθεση τοπικών προϊόντων με τον διακριτικό τίτλο «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» συμμετέχουν δεκάδες Κρητικοί παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα (ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, φυτικά καλλυντικά κ.α) όσο και εργαστήρια λαϊκής τέχνης, ενώ οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γευσιγνωσίες και άλλα πολλές δραστηριότητες.

Η εταιρεία Προβολή expo ανέλαβε την εγκατάσταση των 41 εκθεσιακών περιπτέρων τύπου παγόδας, συμβάλλοντας στην επιτυχία της εκδήλωσης με τον άρτιο εξοπλισμό της που σε συνδυασμό με τη σωστή διαρρύθμιση προσφέρουν ασφάλεια και άνεση στους χιλιάδες επισκέπτες.

Πιο συγκεκριμένα η έκθεση αποτελείται από 6 περίπτερα - παγόδες διαστάσεων 3x3m, 9 περίπτερα - παγόδες διαστάσεων 2x3.5m και 26 περίπτερα - παγόδες διαστάσεων 2.5x3.5m. Όλες οι παγόδες είναι Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, συνοδεύονται από στατική μελέτη, διαθέτουν PVC πολυεστερικών ινών και αδιαπέραστου φωτός, διαθέτουν υδρορροή για την απομάκρυνση των υδάτων. Με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και διπλή τεχνολογία Keder είναι οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για εύκολη και γρήγορη συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση. Το κάθε περίπτερο διαθέτει γραφείο, καρέκλες, ράφια & φωτισμό.

Η Γιορτή Κρητικής Διατροφής διαρκεί από 1 μέχρι 7 Ιουλίου (ώρες λειτουργίας 19:00 – 23:00).