Ο απαραίτητος εξοπλισμός εκθεσιακών περιπτέρων

Αν πρόκειται να συμμετάσχετε σε μία έκθεση για πρώτη φορά, υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία καλό θα ήταν να ξέρετε για να είναι επιτυχημένη η παρουσία σας.

Με απλά λόγια, δεν αρκεί απλά να είστε εκεί για να σας προσέξουν οι υποψήφιοι πελάτες ή συνεργάτες σας, θα πρέπει να καταφέρετε να τους τραβήξετε τη προσοχή και να τους κάνετε να θέλουν να έρθουν στο περίπτερο σας για να σας μιλήσουν και να ενημερωθούν για την εταιρεία σας. Με άλλα λόγια, ο εξοπλισμός εκθεσιακού περιπτέρου παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στο κατά πόσο θα είναι επιτυχημένη η εμφάνιση σας στην έκθεση.

Τα περίπτερα στην έκθεση στην ουσία είναι μία πρώτη εικόνα που αποκτά ένας ενδιαφερόμενος για τον κάθε εκθέτη και την επιχείρηση του. Ένα σωστό περίπτερο, σίγουρα δείχνει επαγγελματισμό και υπευθυνότητα από τη μεριά του εκθέτη. Είναι μία σαφής ένδειξη ότι νοιάζεται για την επιχείρηση του και γενικά ότι είναι σωστός επαγγελματίας.

Επιπλέον, ένα αισθητικά όμορφο και άνετο περίπτερο σίγουρα θα κάνει τους διάφορους επισκέπτες να θελήσουν να περάσουν λίγη ώρα σε αυτό. Ας δούμε λοιπόν ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχουν τα σύγχρονα και σωστά εκθεσιακά περίπτερα.

Τοποθεσία

Η θέση ενός περιπτέρου αν και δεν έχει να κάνει με τον εξοπλισμό του, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για επιτυχημένη παρουσία σε μια έκθεση. Γενικά, θα πρέπει να είστε σε μια καλή θέση και όχι «θαμμένοι» στο τέλος ή δίπλα από τις τουαλέτες, για παράδειγμα. Εννοείται πως η ενοικίαση των «καλών θέσεων» είναι πιο ακριβή, αλλά πρόκειται για μία επένδυση που πραγματικά αξίζει να κάνετε.

Εμφάνιση

Μπορεί ένα περίπτερο να είναι μία σχετικά απλή κατασκευή και να αποτελείται στην ουσία από μερικά χωρίσματα και ψευδοροφές, αλλά είναι πολύ σημαντικό τα μέρη ενός περιπτέρου να δείχνουν όσο το δυνατόν πιο άψογα. Θα πρέπει λοιπόν να φροντίσετε ώστε το περίπτερο σας να αποτελείται από σωστά βαμμένα χωρίσματα και γενικά όλα τα υλικά του να είναι σε πραγματικά άριστη κατάσταση. Σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση παίζει και ο σωστός φωτισμός, αλλά γι’ αυτό θα μιλήσουμε λίγο αργότερα.

Κατά συνέπεια, η κατασκευή δομής περιπτέρου είναι πολύ σημαντική αφού ένα «ταλαιπωρημένο» περίπτερο σίγουρα δεν δείχνει μια καλή εικόνα για την επιχείρηση που «φιλοξενείται» σε αυτό ακόμη και αν ο επισκέπτης γνωρίζει ότι δεν ανήκει στην ίδια την επιχείρηση.

Διαρρύθμιση

Ένα περίπτερο θα πρέπει να έχει σωστή διαρρύθμιση η οποία φυσικά και θα βασίζεται στις ανάγκες του εκθέτη. Γενικά, είναι καλό να έχετε έναν ανοικτό χώρο με ενημερωτικά φυλλάδια σε σημεία κοντά στους διαδρόμους έτσι ώστε να μπορέσετε να προσελκύσετε τους επισκέπτες που μαζεύουν τα εν λόγω φυλλάδια για να τα μελετήσουν αργότερα. Καλό είναι να έχετε και έναν χώρο με καθίσματα ή standsόπου το προσωπικό υποδοχής θα μπορεί να ενημερώνει γρήγορα τους επισκέπτες και να λύνουν τις απορίες τους.

Τέλος σε κάποιες περιπτώσεις είναι καλό να υπάρχει και ένας ξεχωριστός χώρος σας γραφείο όπου κάποιος υπεύθυνος θα μπορεί να μιλάει ιδιαιτέρως με τους ενδιαφερόμενους. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει το περίπτερο σας να προσφέρει αρκετό χώρο για κίνηση έτσι ώστε τόσο το προσωπικό σας όσο και οι επισκέπτες να μετακινούνται με ευκολία. Σε sitesόπως το www.ProvoliExpo.gr μπορείτε να βρείτε κι έτοιμες, ολοκληρωμένες προτάσεις περιπτέρων για να πάρετε ιδέες ή για να τις νοικιάσετε απευθείας.

Έπιπλα

Ένα σωστό περίπτερο θα πρέπει να διαθέτει και κάποια έπιπλα για να προβάλλει τα προϊόντα του αλλά και για να φιλοξενεί σωστά τους επισκέπτες του. Θα πρέπει λοιπόν να φροντίστε να έχετε ράφια και standsαν θέλετε να προβάλλετε τα προϊόντα σας αλλά και καρέκλες και άλλα καθίσματα για τους επισκέπτες.

Θα πρέπει να υπάρχει κι ένα γραφείο – ίσως και σε ξεχωριστό χώρο – για τις πιο σοβαρές συζητήσεις ενώ καλό είναι να υπάρχει κι ένας πάγκος με αναψυκτικά και κάποια σνακ για να γίνει ο χώρος ακόμη πιο φιλόξενος. Αν έχετε προσωπικό υποδοχής, καλό είναι να έχει το δικό του standτο οποίο να είναι κι εξοπλισμένο με ενημερωτικά φυλλάδια.

Ηλεκτρολογικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός

Πλέον η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και τα περίπτερα για εκθέσεις δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Ένα περίπτερο λοιπόν θα πρέπει να έχει αρκετές πρίζες για τους υπολογιστές αλλά και τα κινητά τόσο του προσωπικού όσο και των επισκεπτών. Απαραίτητη είναι και η ύπαρξη WiFiή internetγενικότερα.

Καλό είναι να υπάρχει και κάποια οθόνη ή τάμπλετ που να προβάλλει ενημερωτικό υλικό για την επιχείρηση. Τέλος, το περίπτερο σας θα πρέπει να φωτίζεται και σωστά με λάμπες σε όλα τα standsκαι τους χώρους με ενημερωτικό υλικό ώστε να τραβάει τη προσοχή του επισκέπτη.