Χανιά «Αγροτικός Αύγουστος 2017»

Με κεντρικό σύνθημα «Όταν η παράδοση πιστοποιείται» άνοιξε τις πύλες της για 19η συνεχή χρονιά ο «Αγροτικός Αύγουστος 2017». Η διοργάνωση, που αποτελεί θεσμό για τον Δήμο Χανίων, πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία 1866, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Η έκθεση αγροτικών προϊόντων φιλοξενήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα στην πλατεία 1866, στο κέντρο της πόλης των Χανίων. Παγόδες Γερμανικής κατασκευής και Ευρωπαϊκών προδιαγραφών διαστάσεων 5x5m και 2,5x3,5m εγκαταστάθηκαν για τις ανάγκες της έκθεσης.

Οι επισκέπτες του «Αγροτικού Αυγούστου», είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά κρητικά παραδοσιακά προϊόντα και να ενημερωθούν για την αξία της κρητικής διατροφής, προϊόντα που έχουν παραχθεί υπό την επιμέλεια των τροφίμων του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς, πρόγραμμα προώθησης της κρητικής διατροφής σε συνεργασία με το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας και Πολιτισμού, καθώς επίσης και πολλές ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης, στις οποίες συμμετείχαν μουσικά παραδοσιακά συγκροτήματα. Πιο συγκεκριμένα Κρητικές συναυλίες με τον Στέλιο Μπικάκη, Μιχάλη Λουφαρδάκη, Γιώργο Μαγγελάκη, Βασίλη Καλλιοντζή, Μιχάλη Κουκιανάκη, Μανώλη Κονταρό, το μουσικό σχήμα Οκτάβα και παραδοσιακούς χορούς από διάφορους Πολιτιστικούς και Παραδοσιακούς Συλλόγους της περιοχής.