Βαλκανική Πλατεία 2017 - Η μεγάλη γιορτή της φιλίας

Τα 18 χρόνια συμπλήρωσε φέτος η «Βαλκανική Πλατεία 2017» εξελισσόμενη από χώρο συνάντησης ανθρώπων, πολιτισμών & αξιών σε γιορτή τέχνης, παράδοσης, πολιτισμού και φιλικής συμβίωσης των λαών της βαλκανικής γειτονιάς.

Ο δήμος Νεάπολης - Συκεών μεταμορφώθηκε σε μια τεράστια και πολύχρωμη πλατεία, γεμάτη ήχους, γεύσεις, αρώματα και χρώματα των Βαλκανίων, μεταφέροντας για ακόμα μία χρονιά ξεκάθαρα το μήνυμα της συνεργασίας και της αρμονικής συμβίωσης, σε έναν κύκλο πολυποίκιλων πολιτιστικών εκδηλώσεων που εξυψώνουν τη φιλία, γκρεμίζουν τις διαφορές και υπογραμμίζουν τις ομοιότητες, τα κοινά, τους ενωτικούς κρίκους μεταξύ των Βαλκάνιων λαών.

Η εταιρεία Προβολή expo παρούσα για μια ακόμη φορά στη «Βαλκανική Πλατεία» συνέβαλε με τον άψογο αισθητικά και λειτουργικά εκθεσιακό εξοπλισμό στην επιτυχία της διοργάνωσης. Όλες οι δράσεις που αφορούσαν τις τέχνες, τη λογοτεχνία, την παράδοση, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό των Βαλκανικών λαών, φιλοξενήθηκαν σε περίπτερα τύπου παγόδας διαστάσεων 3x3m και 5x5m πλήρως εξοπλισμένες με φωτισμό και γραφεία.

Το φετινό πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιελάμβανε τη συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών όπως ο Μάριος Φραγκούλης, η Νατάσα Μποφίλιου, ο Γιώργος Μαργαρίτης, που μοιράστηκαν τη σκηνή με καλλιτέχνες από τη Σερβία, την Τουρκία, την Αλβανία.

Η επίσημη τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, στο συμβολικό χώρο των Συμμαχικών Κοιμητηρίων, επί της οδού Λαγκαδά, με μια μεγάλη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη και είσοδο ελεύθερη για το κοινό.