Ανοιξιάτικες Συναντήσεις 2017 - Πνευματικό κέντρο Δήμου Λευκάδας

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας για πρώτη φορά φέτος διοργάνωσε στην πλατεία Μαρκά την πολυθεματική εκδήλωση με τον τίτλο «Ανοιξιάτικες Συναντήσεις». Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ανοιχτό χώρο με την συμμετοχή πολλών σωματείων, φορέων και την πραγματοποίηση πολλών και διαφόρων παράλληλων δραστηριοτήτων και παρουσιάσεων.

Το υπαίθριο αυτό Φεστιβάλ αποτέλεσε μια πρωτότυπη δράση με πολλά οφέλη για την πόλη της Λευκάδας. Οι συμμετέχοντες πρόβαλλαν τη δράση τους με εντυπωσιακό τρόπο ενώ οι επισκέπτες συνδύασαν τη βόλτα τους σε μια πανέμορφη γειτονιά της παλιάς πόλης με ποικίλα θεάματα. Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, παιδικές δραστηριότητες σε σχέση με τη φύση, μουσικά δρώμενα, παραστάσεις, ομιλίες πλαισίωναν το Φεστιβάλ.

Τη στέγαση και εγκατάσταση όλων των σωματείων και εκθετών της εκδήλωσης ανέλαβε η εταιρεία Προβολή expo. Με την πολυετή εμπειρία της, στη διοργάνωση εκδηλώσεων η Προβολή expo εγκατέστησε περιμετρικά της πλατείας Μαρκά 12 τέντες τύπου παγόδας, διάστασης 2x3,5m, λευκού χρώματος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν :

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη, η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας, το Μουσικό Σύνολο Λευκάδας, Quartetto Branello, η Αγιομαυρίτικη Παρέα, ο Ορφέας Λευκάδας, η Νέα Χορωδία Λευκάδας, ο Θέαλος Βλυχού - Γενίου, ο Φηγός Αλεξάνδρου (ομάδα αργαλειού), ο Σύλλογος Αγιομαυριτών, η Φωτογραφική Ομάδα Λευκάδας, ο ΑΟΝ Τηλυκράτης, ο Πανλευκάδιος ΑΣ-Κ, η ΑΣ Νίκη Λευκάδας, ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας Σκοπευτικός Όμιλος, η Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων - Διαμερισμάτων Λευκάδας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σφακιωτών, η ΚΟΙΝΣΕΠ Λευκογαία, ο Σύλλογος Επαγγελματιών & Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας, ο Σύλλογος Μοτοσικλετιστών Λευκάδας, το Vespa Club, τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης, το ΔΙΕΚ Λευκάδας.