Τύποι τεντών για υπαίθριες εκδηλώσεις

Η διοργάνωση μίας υπαίθριας εκδήλωσης κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση δεν είναι. Πολλοί πιστεύουν πως αρκεί να νοικιάσει ή να αγοράσει κανείς μερικές τέντες εκδηλώσεων και τα υπόλοιπα ούτε λίγο ούτε πολύ, θα γίνουν από μόνα τους. Αυτό φυσικά σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Μία υπαίθρια εκδήλωση απαιτεί πολύ και προσεκτικό σχεδιασμό για να γίνει σωστά και να εξελιχθεί άψογα, ενώ καίριο ρόλο στη πορεία της παίζει και ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί. Όσο πιο μεγάλη η εκδήλωση, τόσο μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο σχεδιασμό της.

Το θετικό είναι ότι στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί ειδικοί κι επιχειρήσεις που μπορούν να βοηθήσουν σχεδόν τον οποιονδήποτε να φέρει εις πέρας μίας υπαίθρια εκδήλωση, όσο μεγάλη και να είναι. Αυτό φυσικά οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω του πολύ καλού της κλίματος η χώρα μας είναι ιδανική για eventsσε ανοιχτούς χώρους καθώς και στο γεγονός ότι στους Έλληνες γενικά δεν αρέσει και πολύ το «μέσα». Το πρώτο πράγμα το οποίο θα κληθεί να επιλέξει κάποιος που θα πάει σε κάποια επιχείρηση για αγορά ή ενοικίαση εξοπλισμού εκδηλώσεων, είναι οι τέντες.

Οι τέντες είναι απαραίτητες για οποιαδήποτε υπαίθρια εκδήλωση είτε πρόκειται για κάτι που έχει πιο επαγγελματικό χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα μία έκθεση, είτε για κάτι πιο κοινωνικό, όπως για παράδειγμα μία δεξίωση ή κάποια άλλη παρόμοια εκδήλωση. Οι τέντες είναι αυτές που θα οριοθετήσουν την εκδήλωση και θα δώσουν στους επισκέπτες μια πρώτη εικόνα κι εντύπωση για το event. Όπως σίγουρα θα γνωρίζετε, αυτή η εντύπωση είναι και η πιο σημαντική, αφού καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και τη στάση των καλεσμένων ή επισκεπτών προς το event.

Όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς όταν θα κάνετε το βήμα για αγορά ή ενοικίαση τεντών για τον γάμο σας ή κάποια άλλη εκδήλωση, υπάρχουν πολλά σχέδια και χρήματα. Με άλλα λόγια, μπορεί να νομίζουμε ότι μία τέντα είναι απλά μερικοί πάσσαλοι κι ένα πανί από πάνω, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Υπάρχουν διαφορετικοί και ο κάθε τύπος ενδείκνυται για κάποιες χρήσεις και περιστάσεις. Το κλειδί είναι να αποκτήσετε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες.

Τέντες τύπου Pavilion

Οι τέντες Pavilionείναι συνήθως αυτές που χρησιμοποιούνται για τον «κύριο χώρο» μιας εκδήλωσης. Για παράδειγμα, αν πρόκειται για κάποιο υπαίθριο αθλητικό γεγονός, κάτω από αυτή τη τέντα θα βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος. Αν από την άλλη το eventείναι κάποιου είδους δεξίωση, το δείπνο θα παρατεθεί κάτω από αυτή τη τέντα. Συνήθως πρόκειται για σχετικά μεγάλες τέντες, με χαμηλή οροφή, στις οποίες μάλιστα μπορούν να τοποθετηθούν και τοιχώματα. Επιπλέον, πολλές τέτοιες τέντες μπορούν να τοποθετηθούν η μία δίπλα από την άλλη ή στη σειρά για να δημιουργηθεί ένας μεγάλος χώρος. Με άλλα λόγια, μία τέντα τύπου Pavilionείναι μία πολύ καλή επιλογή για κάποια σχετικά μεγάλη εκδήλωση, όπως μία έκθεση ή κάποιο αθλητικό γεγονός.

Τέντες τύπου Gazebo

Gazeboστα Αγγλικά σημαίνει κιόσκι, οπότε είναι και σχετικά εύκολο να φανταστείτε πως είναι αυτές οι τέντες. Μοιάζουν κάπως με τις Pavilion, αλλά είναι πιο τετράγωνες και συνήθως πιο μικρές. Η κύρια διαφορά τους είναι το γεγονός ότι δεν κλείνουν γύρω – γύρω. Αυτό τις κάνει ιδανικές για υπαίθριες εκδηλώσεις το καλοκαίρι. Επίσης, μπορούν και αυτές να ενωθούν για να δημιουργηθεί ένας ενιαίος και μεγάλος χώρος. Είναι ιδανικές για χρήση σε δεξιώσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Τέντες τύπου Παγόδα

Όπως προκύπτει και από το όνομα τους, οι συγκεκριμένες τέντες είναι εμπνευσμένες από τα κλασικά Κινέζικα και Ιαπωνικά κτίσματα. Αυτό που τις κάνει να ξεχωρίζουν είναι η «μυτερή» τους οροφή η οποία μοιάζει λίγο και με πυραμίδα. Μπορεί να είναι εντυπωσιακές, αλλά συνήθως δεν έχουν και πολύ μεγάλο μέγεθος. Οι τέντες παγόδες συνήθως χρησιμοποιούνται για την κάλυψη και προστασία δευτερευόντων χώρων αλλά κι εξοπλισμού. Μπορεί να αποτελούν όμως και το επίκεντρο μιας μικρής σχετικά κοινωνικής εκδήλωσης ή άλλου eventπου δεν απευθύνεται σε πολλά άτομα. Γενικά, παγόδες θα βρείτε σε σχεδόν όλες τις υπαίθριες εκδηλώσεις.