Ετοιμάζετε υπαίθρια εκδήλωση στο σπίτι σας; Δείτε τρεις απλές συμβουλές!

Το καλοκαίρι είναι σίγουρα η αγαπημένη μας εποχή εδώ στην Ελλάδα. Είναι η εποχή κατά την οποία δεν έχουμε και πολλές έγνοιες και γενικά μπορούμε να απολαύσουμε τον καλό καιρό αλλά και την συντροφιά των φίλων μας. Δεν είναι λοιπόν λίγοι αυτοί που προτιμούν το καλοκαίρι να κάνουν διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις – δεξιώσεις για να περάσουν καλά με τους φίλους και την οικογένεια τους. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι συνήθως υπαίθριες καθώς το να μαζεύονται πολλοί άνθρωποι, ειδικά αν είναι ενήλικες, σε κλειστό χώρο το καλοκαίρι – ακόμη και αν αυτός είναι σχετικά μεγάλος - δεν είναι και ό,τι καλύτερο και πιο ευχάριστο.

Το καλοκαίρι λοιπόν όποιος έχει κήπο είτε στο κύριο σπίτι του είτε στο εξοχικό του, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τον εκμεταλλευτεί για να διοργανώσει μια δεξίωση γάμου, αραβώνα ή κάποιο πάρτι, είτε παντρεύεται ο ίδιος είτε τα παιδιά του. Εννοείται ότι αυτού του είδους οι «εκδηλώσεις» δεν είναι κάτι το απλό. Δεν είναι δηλαδή με απλά λόγια σαν να καλείς τους φίλους σου για ένα μπάρμπεκιου. Χρειάζονται σίγουρα κάποιο σχεδιασμό και καλή οργάνωση για να πάνε όλα καλά και να περάσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι όσο το δυνατόν πιο όμορφα, ειδικά αν μιλάμε για κάποια ιδιαίτερη εκδήλωση όπως μία γαμήλια δεξίωση.

 

Πέρα λοιπόν από τον χώρο, θα πρέπει να έχετε και όλα τα απαραίτητα για να εξελιχθεί η βραδιά ή η μέρα ομαλά και όπως πρέπει. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε φαγητά και ποτά αλλά και τον εξοπλισμό που θα κάνει την παραμονή στην εκδήλωση πιο ευχάριστη για όλους. Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές για αξέχαστα καλοκαιρινά πάρτι και άλλες δεξιώσεις.

Επιλέξτε σωστά τον χώρο

Αν το σπίτι σας έχει δύο αυλές, εννοείται ότι θα πρέπει να διαλέξετε τη καλύτερη για την περίσταση. Μπορείς εσείς να θέλετε να χαρούν οι φίλοι σας τον όμορφο κήπο που έχετε στη μπροστινή αυλή σας, αλλά μπορεί ο κήπος αυτός να μην έχει αρκετό χώρο για να καθίσουν οι καλεσμένοι σας και να στηθεί ο εξοπλισμός. Επιπλέον, ένα πλήθος ανθρώπων που τρώει και πίνει δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τα λουλούδια και τον κήπο σας γενικότερα. Φροντίστε λοιπόν η   εκδήλωση σας να γίνει σε μέρος με αρκετό χώρο και μακριά από φυτά κι ευαίσθητα αντικείμενα, ειδικά αν υπάρχουν και παιδιά!

Νοικιάστε ή αγοράστε τέντες

Κακά τα ψέματα, όποιος έχει κήπο ή αυλή χρειάζεται να έχει και μια τέντα για να μην είναι συνέχεια εκτεθειμένος στον ήλιο το καλοκαίρι. Αν λοιπόν δεν έχετε ακόμη μία τέντα στην αυλή σας, ίσως η διοργάνωση μίας εκδήλωσης να είναι ένας καλός λόγος να αποκτήσετε μία. Μία τέντα τύπου gazeboείναι αρκετή και για να σας προσφέρει προστασία από τη βροχή και τον ήλιο στη καθημερινότητα σας αλλά και για να μπορέσετε να «φιλοξενήσετε» μία μικρή εκδήλωση. Αν από την άλλη θέλετε να κάνετε μία μεγαλύτερη εκδήλωση, όπως για παράδειγμα τη δεξίωση ενός γάμου, τότε πιθανότατα θα χρειαστείτε και περισσότερες ή μεγαλύτερες τέντες, ακόμη και έχετε ήδη κάποια για καθημερινή χρήση. Η λύση σε αυτή τη περίσταση είναι σίγουρα οι ενοικιαζόμενες τέντες. Με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο είναι σίγουρο ότι θα βρείτε πολλές επιχειρήσεις που προσφέρουν ενοικιαζόμενες τέντες εκδηλώσεων. Επιλέξτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στην εκδήλωση και το budgetσας.

Προσοχή στον καιρό

Οι τέντες μπορεί να προσφέρουν προστασία τόσο από τον ήλιο όσο και από τη βροχή, αλλά να είστε σίγουρη ότι μια ξαφνική μπόρα μπορεί πολύ εύκολα να φέρει ένα άδοξο τέλος στην εκδήλωση σας. Παρακολουθήστε στενά τις προβλέψεις του καιρού από διάφορες πηγές (τηλεόραση, internet κλπ) και φροντίστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα ώστε να μην φύγουν οι καλεσμένοι σας με τη πρώτη σταγόνα. Αν θα προχωρήσετε σε ενοικίαση εξοπλισμού εκδηλώσεων, καλό είναι να πείτε στην επιχείρηση ότι ο καιρός την ημέρα της εκδήλωσης σας μπορεί να είναι άσχημος, έτσι ώστε να σας προμηθεύσουν με τις σωστές πτυσσόμενες τέντες και όχι μόνο.