Θέλετε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε τέντες για υπαίθριες εκδηλώσεις;

Τι πρέπει να προσέξετε

Αν σας ενδιαφέρει η διοργάνωση εκθεσιακής εκδήλωσης ή γενικά αν θέλετε να κάνετε κάποια υπαίθρια εκδήλωση – όπως για παράδειγμα τη δεξίωση για κάποιο γάμο ή βάφτιση – τότε σίγουρα θα ξέρετε ότι η επιλογή του σωστού εξοπλισμού είναι το παν για να εξελιχθούν όλα όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Όταν μιλάμε λοιπόν για εκδηλώσεις που γίνονται σε ανοιχτό χώρο, θα πρέπει σίγουρα να ληφθεί σοβαρά υπόψη η κάλυψη τόσο των συμμετεχόντων σε αυτή και του εξοπλισμού τους, όπως φυσικά και των επισκεπτών ή καλεσμένων. Με άλλα λόγια, η επιλογή τέντας έχει τεράστια σημασία και μπορεί να αποδειχθεί το κλειδί για την επιτυχία του οποιουδήποτε υπαίθριου event.

Χωρίς τέντα απλά δεν μπορεί να γίνει μία εκδήλωση σε ανοιχτό χώρο. Ο κακός καιρός μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε κάθε εκδήλωση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να προκαλέσει καταστροφές. Ακόμη και ο καλός καιρός, ειδικά το καλοκαίρι, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, αφού ο δυνατός ήλιος είναι γνωστό πως προκαλεί δυσφορία στους ανθρώπους και προβλήματα σε πολλά μηχανήματα. Επιπλέον, οι τέντες είναι και αυτές οι οποίες δίνουν και την πρώτη εντύπωση στους επισκέπτες. Όσο πιο όμορφες και πιο συντηρημένες είναι, τόσο καλύτερη θα είναι και η πρώτη εντύπωση της εκδήλωσης σας.

Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξετε μία τέντα που να προσφέρει προστασία, αλλά και να είναι αισθητικά ευχάριστη. Είτε ενδιαφέρεστε λοιπόν για ενοικίαση τεντών εκδηλώσεων είτε για αγορά, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Ας τα δούμε.

Ευκολία στο στήσιμο

Υπάρχουν οι συναρμολογούμενες και οι πτυσσόμενες τέντες. Και οι δύο κατηγορίες προσφέρουν πάνω – κάτω την ίδια προστασία. Η διαφορά τους έγκειται στην ευκολία στησίματος. Οι συναμορλογούμενες τέντες για ενοικίαση αποτελούνται από αρκετά κομμάτια και η διαδικασία στησίματος τους είναι σχετικά δύσκολη και χρονοβόρα. Το πλεονέκτημα τους είναι ότι είναι πολύ βολικές στη μεταφορά και την αποθήκευση. Οι πτυσσόμενες στήνονται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα, αλλά δεν είναι τόσο πρακτικές όσον αφορά τη μεταφορά και την αποθήκευση. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο με βάση τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες σας.

Αισθητική

Τέντες υπάρχουν σε πολλά σχήματα αλλά και χρώματα. Το μυστικό είναι να επιλέξετε είτε κάποιο ουδέτερο χρώμα που να ταιριάζει με οτιδήποτε θα βρίσκεται κάτι από αυτό, είτε κάποιο χρώμα που να ταιριάζει άψογα με τον υπόλοιπο εξοπλισμό σας, ώστε να δημιουργείται ένα επαγγελματικό και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση. Επίσης, καλό είναι να προτιμήσετε απλά σχήματα καθώς είναι και πρακτικά αλλά και ευχάριστα και safeαπό αισθητική άποψη. Αν έχετε τη δυνατότητα, ζητήστε τη συμβουλή κάποιου ειδικού!

Σχήματα

Όπως είπαμε και παραπάνω, οι τέντες βγαίνουν σε πολλά σχήματα. Υπάρχουν φυσικά οι μεγάλες οι οποίες και θα αποτελέσουν και το επίκεντρο της εκδήλωσης σας αλλά θα βρείτε και άλλες όπως τις τύπου Pavillion η Παγόδας. Κάθε τέντα έχει και τις χρήσεις της, για παράδειγμα, οι παγόδες είναι ιδανικές για τη στέγαση εξοπλισμού και βοηθητικών εγκαταστάσεων – ταμεία, σταντς πληροφοριών κλπ – μίας εκδήλωσης. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να εκμεταλλευτείτε σωστά τον χώρο που θα είναι διαθέσιμος εκεί που θα γίνει η εκδήλωση και να χρησιμοποιήσετε πολλούς τύπους τεντών. Έτσι θα έχετε άνετη κυκλοφορία του κόσμου αλλά θα είναι και πιο χρηστική η διαρρύθμιση της εκδήλωσης. Σε κάθε περίπτωση, οι πολλές και διάφορες τέντες δίνουν πολύ καλύτερη εντύπωση από μία ή δύο μεγάλες.

Ποιότητα

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να φροντίσετε ώστε οι τέντες που θα αγοράσετε για την κάλυψη χώρων να είναι από υλικά καλής ποιότητας, ειδικά όσον αφορά το «πανί» τους. Επιπλέον, θα πρέπει να είναι άψογες οπτικά, καθαρές σε όλα τα σημεία τους και να μην έχουν καμία απολύτως ατέλεια. Ακόμη και μια μικρή τρυπούλα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και φυσικά αυτό θα σίγουρα θα δημιουργήσει άσχημες εντυπώσεις. Καλό θα ήταν να ελέγξετε προσωπικά τις ενοικιαζόμενες τέντες εκδηλώσεων που σας ενδιαφέρουν. Μόνο αν αγοράσετε καινούργιες εντελώς – του κουτιού που λένε – δεν χρειάζονται ιδιαίτεροι έλεγχοι.