Σας ενδιαφέρουν οι αποθηκευτικοί χώροι; Δείτε γιατί τα στέγαστρα είναι η καλύτερη λύση

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές μεγάλες επιχειρήσεις με μεγάλες ποσότητες εμπορεύματος ή ογκώδη εξοπλισμό. Οι δύο αυτές περιπτώσεις έχουν ένα κοινό σημείο: τα προβλήματα αποθήκευσης. Είναι αλήθεια ότι δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να στεγαστούν να αποθηκευτούν σωστά τα ογκώδη αντικείμενα καθώς χρειάζονται μεγάλες κατασκευές οι οποίες κι έχουν συνήθως πολύ μεγάλο κόστος αλλά και άλλα μειονεκτήματα όπως το γεγονός ότι χρησιμοποιούν πολύ από τον χώρο της επιχείρησης. Επίσης, κάποιες επιχειρήσεις δεν έχουν μόνιμα ανάγκη από τέτοιους χώρους, παρά μόνο κάποιες εποχές του χρόνου.

Δεν είναι λοιπόν λίγες οι επιχειρήσεις που απλά επιλέγουν να μην επενδύσουν σε κάποια σκέπαστρα εξωτερικού χώρου για τη σωστή αποθήκευση των αντικειμένων που δεν χωράνε στην κύρια εγκατάσταση τους. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα κούτες ή containersμε προϊόντα αλλά και ακριβός εξοπλισμός να μένουν εκτεθειμένα όχι μόνο στα στοιχεία της φύσης, αλλά και σε διάφορα αδιάκριτα βλέμματα τα οποία μπορεί και να έχουν κι εγκληματικές βλέψεις προς αυτά. Με άλλα λόγια, η έλλειψη ενός εξωτερικού αποθηκευτικού χώρου είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα το οποίο κάθε επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει να λύσει άμεσα. Πώς όμως;

 

Οι πιθανές λύσεις

Η πιο προφανής λύση είναι η δημιουργία μίας μόνιμης κατασκευής τύπου στέγαστρο, κάτω από την οποία θα μπορείτε να αποθηκεύετε αυτά που σας ενδιαφέρουν ή η κατασκευή μίας μεγάλης αποθήκης. Μία τέτοιου τύπου κατασκευή από τη μια θα σας προσφέρει μεγάλη προστασία και ασφάλεια, αλλά από την άλλη, όπως είπαμε και παραπάνω, έχει μεγάλο κόστος και είναι ένα μάλλον περιττό έξοδο για μία επιχείρηση που δεν έχει μόνιμα ανάγκη για μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. Επιπλέον, αν η επιχείρηση σας έχει όντως μεγάλες ανάγκες και αυτές αυξηθούν, τότε θα πρέπει να επεκτείνετε και την αποθήκη σας, πράγμα που δεν είναι ούτε απλό αλλά ούτε κι εύκολο. Κατά συνέπεια, θα λέγαμε ότι μια τέτοιου είδους κατασκευή δεν είναι αναγκαία και η καλύτερη επένδυση, ειδικά για μικρές επιχειρήσεις.

Μία άλλη λύση λοιπόν είναι να γίνει μία κατασκευή με τέντες πολλαπλών χρήσεων η οποία μπορεί να είναι είτε μόνιμη, είτε προσωρινή. Μία τέτοια κατασκευή – είτε μόνιμη είτε προσωρινή – αποτελείται από ειδικά κατασκευασμένους αλουμινένιους σκελετούς και υψηλής ποιότητας αδιάφανους μουσαμάδες. Τα υλικά αυτά είναι αρκετά ισχυρά ώστε να προσφέρουν προστασία από τον καιρό αλλά και να κρατούν μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα. Με άλλα λόγια, οι κατασκευές αυτού τύπου δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά από τις μόνιμες, ας δούμε όμως και λίγο καλύτερα τα πλεονεκτήματα τους.

Τα πλεονεκτήματα των τεντών

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα που έχουν οι κατασκευές με τέντες είναι απλά το γεγονός ότι μπορούν πολύ εύκολα και γρήγορα, είτε πρόκειται για μόνιμες είτε για προσωρινές κατασκευές που θα νοικιάσετε. Το ειδικά καταρτισμένο προσωπικό μιας επιχείρησης όπως η ProvoliExpo θα έρθει στον χώρο σας και μέσα σε λίγες ώρες θα έχει έτοιμη τη κατασκευή σας. Το ίδιο ισχύει και για την αποσυναρμολόγηση τους. Εννοείται ότι αν γίνει μία μόνιμη κατασκευή θα πρέπει να γίνουν και κάποιες πιο ειδικές εργασίες για να θεμελιωθεί και να στηριχθεί σωστά ο νέος αποθηκευτικός σας χώρος.

Το άλλο σημαντικό πλεονέκτημα που έχουν αυτές οι κατασκευές είναι φυσικά το κόστος τους, το οποίο και είναι σαφώς χαμηλότερο από αυτό των μόνιμων, ακόμη και αν μιλάμε για μόνιμη εγκατάσταση. Απλά και μόνο το γεγονός ότι μπορείτε να νοικιάσετε μία τέτοια τέντα σημαίνει ότι μπορείτε απλά να έχετε ακριβώς τον χώρο που χρειάζεστε, όταν τον χρειάζεστε και χωρίς να πληρώνετε έξτρα χρήματα για χώρο που τελικά θα μένει αναξιοποίητος.

Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν οι τέντες εξωτερικού χώρου είναι το γεγονός ότι προσφέρουν πάρα πολύ μεγάλη ευελιξία. Η διαδικασία της επέκτασης μιας μόνιμης ή προσωρινής κατασκευής είναι πάρα πολύ γρήγορη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καλέσετε την επιχείρηση και αμέσως θα στείλει ένα συνεργείο για να στήσει μία νέα τέντα δίπλα σε αυτή που ήδη έχετε ή να την επεκτείνει ανάλογα με τις ανάγκες σας. Εννοείται και ότι το κόστος επέκτασης μίας τέτοιας κατασκευής είναι σαφώς πολύ μικρότερο από αυτό ενός κτιρίου, ακόμη και αν είναι ένα απλό στέγαστρο.

Μειονεκτήματα

Το μοναδικό μειονέκτημα που έχουν οι κατασκευές αυτού του είδους είναι το γεγονός ότι σε κάποια ακραία καιρικά φαινόμενα είναι λογικό να μην ανταποκριθούν τόσο καλά όσο ένα κτίριο κατασκευασμένο από τούβλα και τσιμέντο. Μιλάμε ωστόσο για φαινόμενα όπως ανέμους πολλών μιλίων που δεν συμβαίνουν συχνά τη χώρα μας.