Οι απαραίτητες τέντες για Κάλυψη Αθλητικών Δραστηριοτήτων

Οι αθλητικές εκδηλώσεις είναι σίγουρα πολύ ιδιαίτερες. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί, είναι ότι πέρα από τον αγώνα και τη δράση στον αγωνιστικό χώρο, για να πάει καλά μία αθλητική εκδήλωση θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή σε πολλά επιμέρους μέρη. Θα πρέπει για παράδειγμα να παρέχεται προστασία στους θεατές αλλά και το προσωπικό της εκδήλωσης (γιατρούς, δημοσιογράφους κλπ) και τον εξοπλισμό τους. Επιπλέον, σε κάποιες υπαίθριες εκδηλώσεις – οι οποίες είναι και οι πιο δύσκολες στη διοργάνωση – μπορεί να χρειαστεί και κάλυψη των κερκίδων ή ακόμη και του αγωνιστικού χώρου.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να διοργανώσετε κάποια υπαίθρια αθλητική εκδήλωση ακόμη και σε τοπικό επίπεδο, θα πρέπει να φροντίσετε ώστε να είναι ικανοποιημένοι τόσο οι αθλητές όσο και οι θεατές αλλά και το προσωπικό της εκδήλωσης, ειδικά αν είναι εθελοντές. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, θα ήταν καλό να νοικιάσετε τέντες από κάποια επιχείρηση που να ειδικεύεται σε αυτό, όπως η ProvoliExpo – Διοργάνωση Εκθέσεων, έτσι ώστε να είστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Ας δούμε ποια πράγματα πρέπει να γνωρίζετε για να μπορέσετε να νοικιάσετε τις τέντες που πραγματικά θα χρειαστείτε.

Μην εμπιστεύεστε τον καιρό

Ο καιρός γενικά είναι πολύ ύπουλο πράγμα και πολύ συχνά οι μετεωρολογικές προβλέψεις καταφέρνουν να πέφτουν παταγωδώς έξω. Αν λοιπόν πρόκειται να οργανώσετε μία υπαίθρια αθλητική εκδήλωση, μην επαναπαυθείτε στις προβλέψεις. Μπορεί μια ξαφνική μπόρα να σας καταστρέψει την εκδήλωση και να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα. Οι τέντες καλό είναι να υπάρχουν τόσο για τη προστασία από τη βροχή όσο και από τον ήλιο.

Τι τέντες θα χρειαστείτε;

Όπως είπαμε και παραπάνω, οι ανάγκες σε τέντες διαφέρουν ανάλογα με το είδος της εκδήλωσης αλλά και τον εξοπλισμό του χώρου στον οποίο αυτή θα λάβει χώρα. Με απλά λόγια, άλλες ανάγκες θα έχει ένα επαρχιακό γήπεδο ή ένας απλός ανοιχτός χώρος και άλλες ένας οργανωμένος αθλητικός χώρος. Ανάγκες σε τέντες μπορεί να έχει ακόμη κι ένας κλειστός χώρος, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο. Ας δούμε λοιπόν τα κύρια είδη τεντών που χρησιμοποιούνται σε αθλητικές εκδηλώσεις για να καταλάβετε αν και ποια χρειάζεστε.

Τέντες κάλυψης θεατών

Το πρώτο σας μέλημα θα πρέπει να είναι να προσφέρετε κάλυψη στους θεατές σας έτσι ώστε να είναι προστατευμένοι από τη ήλιο ή τη βροχή. Αν ο χώρος στον οποίο γίνεται ο αγώνας δεν διαθέτει κάποιο σκέπαστρο, θα πρέπει να βάλετε μία τέντα στον χώρο που θα κάθονται ή θα στέκονται οι θεατές. Εννοείται ότι υπάρχουν μικρές τέντες και μεγάλες αυτού του είδους, οπότε μπορείτε πάντα να επιλέξετε το μέγεθος που σας ταιριάζει καλύτερα.

Τέντες κάλυψης αγωνιστικού χώρου

Το να καλυφθεί ένας αγωνιστικός χώρος με τέντα είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει πάντα – δεν μπορεί να καλυφθεί ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο για παράδειγμα – αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι δυνατόν και πρέπει να γίνεται. Ένα υπαίθριο παγοδρόμιο για παράδειγμα πρέπει να είναι καλυμμένο τόσο για τη προστασία των αθλητών όσο και γι’ αυτήν του εξοπλισμού. Αν λοιπόν ο χώρος στον οποίο θα γίνει η εκδήλωση σας δεν έχει κάποιο σκεπαστό αγωνιστικό χώρο, μπορείτε να νοικιάσετε ειδικές, μεγάλες τέντες για αθλητικές εκδηλώσεις οι οποίες θα σας προσφέρουν παραπάνω από ικανοποιητική κάλυψη.

Τέντες προσωπικού

Πλέον σε μία αθλητική εκδήλωση δεν υπάρχουν μόνο οι θεατές και οι αθλητές. Οι περισσότεροι αγώνες, ακόμη και οι πιο τοπικές, πλέον έχουν δημοσιογραφική κάλυψη ενώ υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχουν και γιατροί ή νοσοκόμοι για να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που τραυματιστεί κάποιος αθλητής. Όπως και να έχει, και οι δύο αυτές κατηγορίες ξεχωρίζουν από το γεγονός ότι διαθέτουν ακριβό κι ευαίσθητο εξοπλισμό, οπότε θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει κάποιος προστατευμένος χώρος γι’ αυτούς τους ανθρώπους και τα πράγματα τους. Οι τέντες τύπου παγόδα είναι η καλύτερη περίπτωση για να προσφέρετε κάλυψη σε αυτές τις κατηγορίες. Οι σκηνές αυτής της κατηγορίες είναι μικρές αλλά ευρύχωρες. Επιπλέον, μπορείτε να τις ενώσετε για να δημιουργήσετε μία μεγάλη σκηνή όπου χρειάζεται.

Σκηνές για εσωτερικούς χώρους

Μπορεί να σας ακούγεται παράξενο, όπως είπαμε και πριν, αλλά οι τέντες για αθλητικές εκδηλώσεις δεν είναι μόνο για εξωτερικούς χώρους. Οι σκηνές τύπου παγόδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε εσωτερικούς χώρους για να ορίσουν καλύτερα τις περιοχές που κάθεται η γραμματεία στους αγώνες μπάσκετ ή οι κριτές στους αγώνες πολεμικών τεχνών ή γυμναστικής. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να γίνονται πιο ορατοί οι γιατροί και οι νοσοκόμοι και το βοηθητικό προσωπικό.