Διοργανώσεις Εμπορικών & Θεματικών Εκθέσεων: όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οι εμπορικές εκθέσεις είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για μία επιχείρηση να παρουσιάσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Οι επισκέπτες σε αυτές τις εκθέσεις είναι άνθρωποι της αγοράς οι οποίοι βρίσκονται στην έκθεση γιατί ενδιαφέρονται πραγματικά για το κύριο θέμα της έκθεσης, οπότε αν μία επιχείρηση ψάχνει για πελάτες ή συνεργάτες, πραγματικά δεν θα μπορούσε δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη ευκαιρία. Ως εκ τούτου λοιπόν, η διοργάνωση εκθέσεων είναι μία πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση καθώς τόσο οι επισκέπτες όσο και οι ίδιοι οι εκθέτες έχουν συγκεκριμένες προσδοκίες και ειδικά οι εκθέτες, δεν επιθυμούν ευτράπελα και απρόοπτα κατά τη παρουσία τους σε κάθε έκθεση.

 

Πλέον υπάρχουν πολλές εταιρείες διοργάνωσης εκθέσεων αλλά για να είστε σίγουροι ότι η έκθεση σας θα γίνει σωστά και θα προσελκύσει πολύ κόσμο, θα πρέπει να επιλέξετε μία έμπειρη εταιρεία που θα τη φέρει εις πέρας ΑΨΟΓΑ. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, απλά και μόνο το όνομα της εταιρείας διοργάνωσης μπορεί να είναι αρκετό για να αποτρέψει εκθέτες κι επισκέπτες από το να έρθουν στην έκθεση σας. Τι πρέπει να προσέχετε λοιπόν όταν ψάχνετε για διοργανωτές εκθέσεων; Ας δούμε λίγο αναλυτικά.

Η πείρα μετράει

Η πρόσληψη μίας επιχείρησης με μεγάλη κι επιτυχημένη παρουσία στον χώρο και καλό όνομα στην αγορά, είναι μία πολύ σαφής ένδειξη ότι παίρνετε στα σοβαρά την έκθεση σας. Οι επιχειρήσεις αυτές όχι μόνο θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν άμεσα και γρήγορα σε όλα τα πιθανά προβλήματα και ζητήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διοργάνωση, αλλά θα σας βοηθήσουν και πάρα πολύ με χρήσιμες λύσεις και συμβουλές που προκύπτουν από την εμπειρία τους. Οι επιχειρήσεις με μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση εμπορικών και γενικών εκθέσεων γνωρίζουν και μπορούν να προβλέψουν όλες τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των μεγάλων εκθετών αφού έχουν δουλέψει ξανά μαζί τους και αυτό είναι πάρα πολύ πολύτιμο.

Ο σωστός εξοπλισμός είναι το παν

Εννοείται πως ο σωστός εξοπλισμός εκδηλώσεων είναι το παν για μία σωστή έκθεση. Δεν αρκεί να παρέχετε μόνο περίπτερα στους εκθέτες σας. Τα περίπτερα αυτά θα πρέπει να έχουν και διάφορές παροχές όπως γραφεία με καρέκλες επισκέπτη για να μπορούν να υποδεχθούν τους επισκέπτες οι εκθέτες, παροχές ρεύματος και internetγια να μπορούν να χρησιμοποιούν άψογα και χωρίς διακοπές όλον τον εξοπλισμό τους και φυσικά ράφια ή dexionόπου θα μπορεί να αποθηκεύει ο κάθε εκθέτης το ενημερωτικό του υλικό και τα φυλλάδια του γενικότερα. Πολλές επιχειρήσει όπως η ProvoliExpo νοικιάζουν έτοιμα περίπτερα με όλες τις απαραίτητες παροχές και γενικά αποτελούν μια πάρα πολύ καλή λύση για όλες τις εκθέσεις. Επίσης σημαντικό είναι τα περίπτερα αυτά και ο εξοπλισμός γενικότερα να μπορούν να στηθούν και να ξεστηθούν γρήγορα κι εύκολα έτσι ώστε σε περίπτωση που η έκθεση δεν γίνεται σε δικό σας χώρο, να μη χρειαστεί να τον νοικιάσετε για παραπάνω μέρες. Όσο πιο γρήγορα στήνεται και ξεστήνεται μια έκθεση, τόσο το καλύτερο για τη τσέπη σας.

Οι υπαίθριες εκθέσεις απαιτούν πολύ μεγάλη προσοχή

Οι εκθέσεις σε κλειστούς χώρους αν κι έχουν κάποιους αστάθμητους παράγοντες, το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν είναι ότι δεν επηρεάζονται από παράγοντες όπως ο καιρός. Ο καιρός γενικά είναι ένας πολύ αστάθμητος και απρόβλεπτος παράγοντας ο οποίος μπορεί απλά να καταστρέψει μία υπαίθρια έκθεση τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά. Αν ας πούμε η έκθεση δεν διαθέτει τέντες βαρύ τύπου, μπορεί οι εκθέτες αλλά και ο εξοπλισμός της εταιρείας διοργάνωσης να πάθουν σημαντικές ζημιές από μία ξαφνική μπόρα ή μία άγρια καταιγίδα. Είναι λοιπόν καλό να προτιμάτε τις τέντες ελαφρού τύπου μόνο για πιο απλές εκδηλώσεις ή για εκθέσεις σε εποχές που δεν προβλέπεται έντονη κακοκαιρία, όπως το καλοκαίρι. Σημαντικό είναι επίσης να φροντίσετε οι τέντες σας να περιλαμβάνουν και κάποιο δάπεδο. Κανείς δεν θέλει να προχωράει με τα καλά του παπούτσια ή να ακουμπάει τα προϊόντα και τον εξοπλισμό του στο τσιμέντο ή – ακόμα χειρότερα – στο χώμα. Τέλος, εννοείται πως η πρόβλεψη για χώρο πάρκινγκ αλλά και τουαλετών είναι επίσης πολύ σημαντικά και απαραίτητα στοιχεία.

Αυτό που πρέπει σε γενικές γραμμές να θυμάστε, είναι ότι η διοργάνωση μιας έκθεσης είναι δύσκολη υπόθεση, ακόμη και αν δεν είστε εσείς αυτός που θα παρέχει τον εξοπλισμό και όλα τα παρελκόμενα. Να είστε σίγουροι ότι εσείς θα είστε ο τελικός αποδέκτης των παραπόνων επισκεπτών και εκθετών, γι’ αυτό και θα πρέπει να επιλέξετε πολύ προσεκτικά την επιχείρηση διοργάνωσης εκθέσεων με την οποία θα συνεργαστείτε.