Τύποι τεντών για υπαίθριες εκδηλώσεις

Η διοργάνωση μίας υπαίθριας εκδήλωσης κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση δεν είναι. Πολλοί πιστεύουν πως αρκεί να νοικιάσει ή να αγοράσει κανείς μερικές τέντες εκδηλώσεων και τα υπόλοιπα ούτε λίγο ούτε πολύ, θα γίνουν από μόνα τους. Αυτό φυσικά σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Μία υπαίθρια εκδήλωση απαιτεί πολύ και προσεκτικό σχεδιασμό για να γίνει σωστά και να εξελιχθεί άψογα, ενώ καίριο ρόλο στη πορεία της παίζει και ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί. Όσο πιο μεγάλη η εκδήλωση, τόσο μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο σχεδιασμό της.

Το θετικό είναι ότι στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί ειδικοί κι επιχειρήσεις που μπορούν να βοηθήσουν σχεδόν τον οποιονδήποτε να φέρει εις πέρας μίας υπαίθρια εκδήλωση, όσο μεγάλη και να είναι. Αυτό φυσικά οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω του πολύ καλού της κλίματος η χώρα μας είναι ιδανική για eventsσε ανοιχτούς χώρους καθώς και στο γεγονός ότι στους Έλληνες γενικά δεν αρέσει και πολύ το «μέσα». Το πρώτο πράγμα το οποίο θα κληθεί να επιλέξει κάποιος που θα πάει σε κάποια επιχείρηση για αγορά ή ενοικίαση εξοπλισμού εκδηλώσεων, είναι οι τέντες.

Οι τέντες είναι απαραίτητες για οποιαδήποτε υπαίθρια εκδήλωση είτε πρόκειται για κάτι που έχει πιο επαγγελματικό χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα μία έκθεση, είτε για κάτι πιο κοινωνικό, όπως για παράδειγμα μία δεξίωση ή κάποια άλλη παρόμοια εκδήλωση. Οι τέντες είναι αυτές που θα οριοθετήσουν την εκδήλωση και θα δώσουν στους επισκέπτες μια πρώτη εικόνα κι εντύπωση για το event. Όπως σίγουρα θα γνωρίζετε, αυτή η εντύπωση είναι και η πιο σημαντική, αφού καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και τη στάση των καλεσμένων ή επισκεπτών προς το event.

Περισσότερα...

Ετοιμάζετε υπαίθρια εκδήλωση στο σπίτι σας; Δείτε τρεις απλές συμβουλές!

Το καλοκαίρι είναι σίγουρα η αγαπημένη μας εποχή εδώ στην Ελλάδα. Είναι η εποχή κατά την οποία δεν έχουμε και πολλές έγνοιες και γενικά μπορούμε να απολαύσουμε τον καλό καιρό αλλά και την συντροφιά των φίλων μας. Δεν είναι λοιπόν λίγοι αυτοί που προτιμούν το καλοκαίρι να κάνουν διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις – δεξιώσεις για να περάσουν καλά με τους φίλους και την οικογένεια τους. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι συνήθως υπαίθριες καθώς το να μαζεύονται πολλοί άνθρωποι, ειδικά αν είναι ενήλικες, σε κλειστό χώρο το καλοκαίρι – ακόμη και αν αυτός είναι σχετικά μεγάλος - δεν είναι και ό,τι καλύτερο και πιο ευχάριστο.

Το καλοκαίρι λοιπόν όποιος έχει κήπο είτε στο κύριο σπίτι του είτε στο εξοχικό του, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τον εκμεταλλευτεί για να διοργανώσει μια δεξίωση γάμου, αραβώνα ή κάποιο πάρτι, είτε παντρεύεται ο ίδιος είτε τα παιδιά του. Εννοείται ότι αυτού του είδους οι «εκδηλώσεις» δεν είναι κάτι το απλό. Δεν είναι δηλαδή με απλά λόγια σαν να καλείς τους φίλους σου για ένα μπάρμπεκιου. Χρειάζονται σίγουρα κάποιο σχεδιασμό και καλή οργάνωση για να πάνε όλα καλά και να περάσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι όσο το δυνατόν πιο όμορφα, ειδικά αν μιλάμε για κάποια ιδιαίτερη εκδήλωση όπως μία γαμήλια δεξίωση.

Περισσότερα...

Θέλετε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε τέντες για υπαίθριες εκδηλώσεις;

Τι πρέπει να προσέξετε

Αν σας ενδιαφέρει η διοργάνωση εκθεσιακής εκδήλωσης ή γενικά αν θέλετε να κάνετε κάποια υπαίθρια εκδήλωση – όπως για παράδειγμα τη δεξίωση για κάποιο γάμο ή βάφτιση – τότε σίγουρα θα ξέρετε ότι η επιλογή του σωστού εξοπλισμού είναι το παν για να εξελιχθούν όλα όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Όταν μιλάμε λοιπόν για εκδηλώσεις που γίνονται σε ανοιχτό χώρο, θα πρέπει σίγουρα να ληφθεί σοβαρά υπόψη η κάλυψη τόσο των συμμετεχόντων σε αυτή και του εξοπλισμού τους, όπως φυσικά και των επισκεπτών ή καλεσμένων. Με άλλα λόγια, η επιλογή τέντας έχει τεράστια σημασία και μπορεί να αποδειχθεί το κλειδί για την επιτυχία του οποιουδήποτε υπαίθριου event.

Χωρίς τέντα απλά δεν μπορεί να γίνει μία εκδήλωση σε ανοιχτό χώρο. Ο κακός καιρός μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε κάθε εκδήλωση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να προκαλέσει καταστροφές. Ακόμη και ο καλός καιρός, ειδικά το καλοκαίρι, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, αφού ο δυνατός ήλιος είναι γνωστό πως προκαλεί δυσφορία στους ανθρώπους και προβλήματα σε πολλά μηχανήματα. Επιπλέον, οι τέντες είναι και αυτές οι οποίες δίνουν και την πρώτη εντύπωση στους επισκέπτες. Όσο πιο όμορφες και πιο συντηρημένες είναι, τόσο καλύτερη θα είναι και η πρώτη εντύπωση της εκδήλωσης σας.

Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξετε μία τέντα που να προσφέρει προστασία, αλλά και να είναι αισθητικά ευχάριστη. Είτε ενδιαφέρεστε λοιπόν για ενοικίαση τεντών εκδηλώσεων είτε για αγορά, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Ας τα δούμε.

Περισσότερα...

Εμποροπανήγυρη, παζάρια: όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επιτυχία

Τα πανηγύρια και οι εμποροπανηγύρεις είναι πολύ σημαντικές σημαντικά γεγονότα στην επαρχία και όχι μόνο. Κάθε χρόνο χιλιάδες έμποροι αλλά κι επισκέπτες κατακλύζουν τις εν λόγω εκδηλώσεις και αποφέρουν πάρα πολλά έσοδα στους διοργανωτές τους οι οποίοι μπορεί να είναι Δήμοι, ιδιώτες ή και ενορίες εκκλησιών. Η οργάνωση ενός πανηγυριού όμως, κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση δεν είναι. Για πολλά χρόνια τώρα, η λέξη «εμποροπανήγυρη» φέρνει στο μυαλό εικόνες παρακμής και ανοργανωσιάς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που αν θέλουμε να περιγράψουμε κάτι άσχημο ή κακής ποιότητας λέμε ότι είναι «για τα πανηγύρια». Τα τελευταία χρόνια όμως αυτό αρχίζει να αλλάζει.

Πλέον οι εμποροπανηγύρεις έχουν αρχίσει να εκσυγχρονίζονται και να γίνονται πιο «Ευρωπαϊκές». Πλέον οι αυτοσχέδιοι ξύλινοι πάγκοι, τα ράντζα και κακός – πολλές φορές αυτοσχέδιος – φωτισμός αρχίζουν να αποτελούν παρελθόν. Οι διοργανωτές αρχίζουν και θέτουν πολύ υψηλά στάνταρ όταν διοργανώνου πανηγύρια, τόσο σε όσους πρόκειται να συμμετέχουν όσο και στους ίδιους τους εαυτούς τους.

Περισσότερα...