Εμποροπανήγυρη, παζάρια: όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επιτυχία

Τα πανηγύρια και οι εμποροπανηγύρεις είναι πολύ σημαντικές σημαντικά γεγονότα στην επαρχία και όχι μόνο. Κάθε χρόνο χιλιάδες έμποροι αλλά κι επισκέπτες κατακλύζουν τις εν λόγω εκδηλώσεις και αποφέρουν πάρα πολλά έσοδα στους διοργανωτές τους οι οποίοι μπορεί να είναι Δήμοι, ιδιώτες ή και ενορίες εκκλησιών. Η οργάνωση ενός πανηγυριού όμως, κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση δεν είναι. Για πολλά χρόνια τώρα, η λέξη «εμποροπανήγυρη» φέρνει στο μυαλό εικόνες παρακμής και ανοργανωσιάς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που αν θέλουμε να περιγράψουμε κάτι άσχημο ή κακής ποιότητας λέμε ότι είναι «για τα πανηγύρια». Τα τελευταία χρόνια όμως αυτό αρχίζει να αλλάζει.

Πλέον οι εμποροπανηγύρεις έχουν αρχίσει να εκσυγχρονίζονται και να γίνονται πιο «Ευρωπαϊκές». Πλέον οι αυτοσχέδιοι ξύλινοι πάγκοι, τα ράντζα και κακός – πολλές φορές αυτοσχέδιος – φωτισμός αρχίζουν να αποτελούν παρελθόν. Οι διοργανωτές αρχίζουν και θέτουν πολύ υψηλά στάνταρ όταν διοργανώνου πανηγύρια, τόσο σε όσους πρόκειται να συμμετέχουν όσο και στους ίδιους τους εαυτούς τους.

Περισσότερα...

Κάντε το μαγαζί σας talk of the town με Χριστουγεννιάτικα Πάρκα & Παγοδρόμια

Τα Χριστούγεννα είναι ως γνωστόν η πιο γιορτινή αλλά και αγαπημένη εποχή του χρόνου για μικρούς και μεγάλους. Είναι μία εποχή γεμάτη μαγεία κατά την οποία ακόμη και οι μεγάλοι γίνονται παιδιά και χαίρονται στιγμές ανεμελιάς και ξεγνοιασιάς. Πέρα από αυτά όμως, τα Χριστούγεννα είναι και μία από τις πιο εμπορικές εποχές του χρόνου. Είναι η περίοδος κατά την οποία πολλά καταστήματα θα βγάλουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους για όλη τη χρονιά και γενικά οι γιορτινές μέρες είναι και αυτές που η αγορά κάθε πόλης βλέπει την κίνηση στα μαγαζιά της να αυξάνεται δραματικά.

Πολλές φορές όμως δεν αρκεί η εορταστική διάθεση και διακόσμηση για να έρθουν οι καταναλωτές στην αγορά και – ακόμη σημαντικότερο – να ψωνίσουν ή να ξοδέψουν κάπως αλλιώς τα χρήματα τους. Θα πρέπει και να δημιουργηθεί και η κατάλληλη ατμόσφαιρα και αυτός είναι και ο λόγος που Δήμοι κι εμπορικά επιμελητήρια αλλά και μεμονωμένες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν eventsκαι άλλα happeningsσαν «κράχτες» αυτή τη τόσο σημαντική περίοδο της χρονιάς. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που εγκαταστάσεις του τύπου «Χριστουγεννιάτικο χωριό» ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια αυτές τις μέρες.

Περισσότερα...

Σας ενδιαφέρουν οι αποθηκευτικοί χώροι; Δείτε γιατί τα στέγαστρα είναι η καλύτερη λύση

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές μεγάλες επιχειρήσεις με μεγάλες ποσότητες εμπορεύματος ή ογκώδη εξοπλισμό. Οι δύο αυτές περιπτώσεις έχουν ένα κοινό σημείο: τα προβλήματα αποθήκευσης. Είναι αλήθεια ότι δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να στεγαστούν να αποθηκευτούν σωστά τα ογκώδη αντικείμενα καθώς χρειάζονται μεγάλες κατασκευές οι οποίες κι έχουν συνήθως πολύ μεγάλο κόστος αλλά και άλλα μειονεκτήματα όπως το γεγονός ότι χρησιμοποιούν πολύ από τον χώρο της επιχείρησης. Επίσης, κάποιες επιχειρήσεις δεν έχουν μόνιμα ανάγκη από τέτοιους χώρους, παρά μόνο κάποιες εποχές του χρόνου.

Δεν είναι λοιπόν λίγες οι επιχειρήσεις που απλά επιλέγουν να μην επενδύσουν σε κάποια σκέπαστρα εξωτερικού χώρου για τη σωστή αποθήκευση των αντικειμένων που δεν χωράνε στην κύρια εγκατάσταση τους. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα κούτες ή containersμε προϊόντα αλλά και ακριβός εξοπλισμός να μένουν εκτεθειμένα όχι μόνο στα στοιχεία της φύσης, αλλά και σε διάφορα αδιάκριτα βλέμματα τα οποία μπορεί και να έχουν κι εγκληματικές βλέψεις προς αυτά. Με άλλα λόγια, η έλλειψη ενός εξωτερικού αποθηκευτικού χώρου είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα το οποίο κάθε επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει να λύσει άμεσα. Πώς όμως;

Περισσότερα...

Γιατί η Στέγαση Αρχαιολογικών Χώρων είναι η καλύτερη λύση για τη προστασία τους

Οι αρχαιολογικοί χώροι χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότερη προστασία λόγω της μεγάλης τους ιστορικής σημασίας, άσχετα από το αν είναι επισκέψιμοι ή όχι. Ένας αρχαιολογικός χώρος είναι εξ ορισμού σπάνιος και πολύτιμος και πρέπει να του παρέχεται προστασία όχι μόνο μετά την αποκάλυψη του, αλλά και κατά τη διάρκεια των ανασκαφών κα των ερευνών σε αυτόν. Ένας τέτοιος χώρος μπορεί να πάθει πολλές ζημιές από τα στοιχεία της φύσης – ακόμη και από το φως του ήλιου αν μιλάμε για τοιχογραφίες – ενώ όσο είναι ακάλυπτος, ανοίγει την όρεξη και σε διάφορους αρχαιοκάπηλους και άλλους επιτήδειους.

Η χώρα μας είναι γεμάτη από αρχαία και κατά συνέπεια κάθε χρόνο γίνονται σε αυτήν εκατοντάδες ανασκαφές από ομάδες Ελλήνων αλλά και ξένων επιστημόνων. Οι ομάδες αυτές σκοπεύουν πάντα να αναδείξουν τη κληρονομιά μας αλλά και να κρατήσουν τα αρχαία που θα βρουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Αυτό είναι κάτι που λίγο πολλοί όλοι το γνωρίζουμε. Αυτό που φαίνεται ότι δεν γνωρίζουμε, είναι το γεγονός ότι ένας χώρος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος είναι πολύ ευαίσθητος και θα πρέπει να προστατεύεται από τα στοιχεία της φύσης και όχι μόνο.

Περισσότερα...