Κέρκυρα Festival Μπύρας 2017 - Corfu meets Czech

kerkyra festival mpyras 2017 corfu meets czech

Μια μικρή ομάδα ανθρώπων με όραμα και θέληση είχαν ένα όνειρο. Έτσι το 2013 πραγματοποιήθηκε το πρώτο CORFU BEER FESTIVAL και το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Το Φεστιβάλ είναι ένα ετήσιο γεγονός το οποίο έχει γίνει πια θεσμός. Έχει διάρκεια 5 ημέρες ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη. Κάθε χρονιά διοργανώνεται με τη συνεισφορά μιας ξένης χώρας.

Το 2013 συμμετείχε η Βαυαρία στο Corfu Meets Bavaria, το 2014 συμμετείχε η Μεγάλη Βρετανία στο Corfu Meets UK, ενώ το 2016 συμμετείχε η Ιταλία στο Corfu Meets Italy. Δεν είναι απλά ένα φεστιβάλ Μπύρας, είναι ένα φεστιβάλ πολιτισμού και γαστρονομίας.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ!

Πολλά δρώμενα λαμβάνουν χώρα όλες τις ημέρες του φεστιβάλ. Πολλοί τοπικοί παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους καθώς και να κάνουν πωλήσεις. Όλοι οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις, παραδοσιακά πιάτα και να αγοράσουν προϊόντα. Συνολικά το φεστιβάλ επισκέπτονται περίπου 10.000 επισκέπτες, ενώ οι 5.000 από αυτούς απόλαυσαν το φεστιβάλ τουλάχιστον δύο φορές μέσα σε πέντε ημέρες. Τουλάχιστον 200 εθελοντές, 350 χορευτές, 250 μουσικοί, 5 διαφορετικές ζυθοποιίες, 20 τοπικοί παραγωγοί με 180 τοπικά προϊόντα καθώς διοργανώνονται επίσης αρκετά εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Από την φιλοξενούμενη χώρα συμμετέχουν:

  1. Τουλάχιστον 5 Μικρά – τοπικά Ζυθοποιία με καινοτόμα προϊόντα.
  2. Τουλάχιστον 30 μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα φολκλορικού κυρίως χαρακτήρα.
  3. Τουλάχιστον 15 παραγωγοί τοπικών – παραδοσιακών προϊόντων στους οποίους δίνεται η δυνατότητα πώλησης.
  4. 3 κουζίνες στις οποίες οι σεφ παρέχουν στο κοινό γευσιγνωσία σε τοπικά παραδοσιακά πιάτα.

Η εταιρεία Προβολή expo ανέλαβε την τοποθέτηση και εγκατάσταση των λυόμενων αιθουσών που θα στεγάσουν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, την έκθεση τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων καθώς και το χώρο γαστρονομίας. Πιο συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν 3 λυόμενες αίθουσες βαρέου τύπου Γερμανικής κατασκευής, μαζί με τον εκθεσιακό εξοπλισμό, διαστάσεων 20x35m, 20x30m και 15x16m. Επίσης τέντες τύπου παγόδας διαστάσεων 5x5m και 2.5x3.5m θα εγκατασταθούν επιπλέον για τις ανάγκες του φεστιβάλ.