«Γη Μυλοποτάμου 2017» - Μια έκθεση θεσμός! Τέχνη - Πολιτισμός - Παραγωγή

Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Περάματος  οργάνωσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μυλοποτάμου την έκθεση – θεσμό «Γη Μυλοποτάμου».

Η έκθεση του Περάματος Ρεθύμνου, διήρκησε από τις 11 έως και τις 13 Αυγούστου 2017 και στόχος ήταν η ανάδειξη και προβολή του τοπικού πολιτισμού συνδέοντας τον με τον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση και τον τουρισμό σε μια ενιαία πλατφόρμα ανάπτυξης των θετικών στοιχειών του τόπου.

Πολιτιστικοί σύλλογοι και καλλιτέχνες ανάδειξαν τη σύγχρονη δυναμική που αναπτύσσει ο Μυλοπόταμος στις τέχνες και στα γράμματα μέσα από ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Η έκθεση περιλάμβανε Περίπτερα Πολιτιστικών Συλλόγων ανά οικισμό που πρόβαλαν την ιστορία του χωριού, τα μνημεία, το φυσικό περιβάλλον και τις δράσεις του φορέα. Περίπτερα Παραγωγών που χρησιμοποιούν σαν πρώτη ύλη προϊόντα της γης του Μυλοποτάμου, παρουσιάζοντας την παραγωγική τους δυναμική που αναπτύσσουν στην τοπική, εγχώρια αλλά και διεθνή αγορά. Αυθεντικά προϊόντα της Κρητικής γης, παξιμάδι, μέλι απάκι, ρακί και πολλά άλλα ήταν αυτά που έκλεψαν τις εντυπώσεις, αλλά και Περίπτερα Καλλιτεχνών & Δημιουργών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής παραγωγής σε όλα τα επίπεδα των τεχνών.

Πέρα από τα περίπτερα των εκθετών η έκθεση περιλάμβανε και πλούσιες εκδηλώσεις και δράσεις, όπως επίδειξη κατασκευής κεραμικών από τον Πολιτιστικό σύλλογο Μαργαριτών, παρασκευή σαπουνιού από τον κο Πλευράκη Μανώλη, κατασκευή μικρού καμινιού με ξύλα από τον πολιτιστικό σύλλογο Αγυιάς και συναυλίες με τους Μιχάλη Τζουγανάκη και Μάνο Μαλαξιανάκη. Παρουσίαση κρητικών χορών από τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα των σχολών χορού του Μυλοποτάμου.

Η εταιρεία Προβολή expo παρούσα για ακόμη μία χρονιά στη μεγάλη αυτή γιορτή του Μυλοποτάμου, εγκατέστησε για τις ανάγκες της έκθεσης Παγόδες και εκθεσιακό εξοπλισμό, ώστε να φιλοξενηθούν οι εκθέτες. Πιο συγκεκριμένα Παγόδες διαστάσεων 5x5m και 2,5x3,5m Γερμανικής κατασκευής και Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Ο εκθεσιακός εξοπλισμός περιλάμβανε δομή περιπτέρων (διαχωριστικών) από πλαίσια αλουμινίου ηλεκτροστατικής βαφής, ράφια, καρέκλες, τραπέζια και stand πληροφοριών.