7ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2018

Σε μια μεγάλη γιορτή εξελίχθηκε ο φετινός Ημιμαραθώνιος που διεξήχθη στο κέντρο της Αθήνας. Με σύμμαχο τον καλό καιρό περισσότεροι από 20.000 δρομείς πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας με αφορμή τη διοργάνωση του 7ου Ημιμαραθωνίου, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθήνας, την Περιφέρεια Αττικής και μεγάλο χορηγό την ERGO.

Περισσότεροι από 20.000 δρομείς όλων των ηλικιών ξεκίνησαν από την πλατεία Συντάγματος, άλλοι για τον κυρίως αγώνα και άλλοι για τους δύο μικρότερους. Άνθρωποι κάθε ηλικίας από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

 Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS), η οποία έχει την έδρα της στην Αθήνα, και διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος εκφράζεται μέσα από το trademark GREECE.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις (3) επίσημα μετρημένους και ηλεκτρονικά χρονομετρούμενους Αγώνες και ένα μη-χρονομετρούμενο αγώνα για αθλητές ΑΜΕΑ και Special Olympics:

  1. Ημιμαραθώνιος Δρόμος (21.100m)
  2. Αγώνας Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
  3. Αγώνας Δρόμου 3χλμ WIND (& Οικογενειακός Αγώνας)
  4. Αγώνας Δρόμου 1.000m (για αθλητές ΑΜΕΑ & Special Olympics)

Λίγο πριν τις 9.00 όλοι ήταν στις θέσεις τους για τη στιγμή της εκκίνησης. Ωστόσο οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από τα ξημερώματα, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και της Άνοιξης.

Η εταιρεία ΠΡΟΒΟΛΗexpo, ήταν παρούσα και φέτος στη σημαντική αυτή διοργάνωση με τις λυόμενες κατασκευές τύπου παγόδας, καλύπτοντας τις ανάγκες των διοργανωτών. Ένας άψογος συνδυασμός παγόδων διαστάσεων 5mx5m, 3mx3m και 2,5mx3,5m παρείχαν πλήρη προστασία από τον ήλιο και τον αέρα, στεγάζοντας τις πρώτες βοήθειες, τις προμήθειες, το πληροφοριακό υλικό καθώς και τους χορηγούς.