37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2019

Η εταιρία Προβολή Expo, ταυτισμένη εδώ και χρόνια με τη μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος, με τις κατασκευές της συνέβαλε στην υπέροχη αυτή διοργάνωση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου 2019. Ένα γεγονός που κάθε χρόνο αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική αλλά και παγκόσμια φήμη.

Πιστό στο ραντεβού του τη δεύτερη Κυριακή κάθε Νοεμβρίου, ο Μαραθώνιος Αθήνας, το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της πόλης που αναβιώνει το ιστορικό κατόρθωμα του αγγελιοφόρου του Μαραθώνα, επιστρέφει στην 37η έκδοσή του και σπάει τα ρεκόρ. Εξήντα χιλιάδες δρομείς παίρνουν θέση στην αφετηρία φέτος (πρωτόγνωρος αριθμός σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές και τους πενήντα πέντε χιλιάδες του 2018), δοκιμάζοντας ψυχή και σώμα στη σκληρή απόσταση των 42.195 μέτρων. 

Δρομείς από την Κένυα και από τη Ρουάντα κατέκτησαν την πρώτη θέση και την τρίτη ένας Έλληνας, ο Κώστας Γκελαούζος, Πρωταθλητής Δρομέας, μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου.

Εξαιρετικές λυόμενες αίθουσες διαστάσεων 5x5m4x4m3x3m εγκαταστάθηκαν για τις ανάγκες των διοργανωτών και των αθλητών, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στην Πλατεία Συντάγματος, στον Μαραθώνα αλλά και σε όλη τη διαδρομή από την έναρξη έως και τον τερματισμό. για να στεγάσουν τα ιατρεία, τα αποδυτήρια, τις ηχητικές εγκαταστάσεις και άλλα. Όλες οι τέντες της εταιρείας είναι Γερμανικής κατασκευής, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών και διαθέτουν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις. Αποτελούνται από κολόνες αλουμινίου και pvc άκαυστου υλικού και αδιαπέραστου φωτός. Στις περισσότερες από τις τέντες τύπου παγόδας χρησιμοποιήθηκαν αντίβαρα για την στηριξή τους, αντί για πάκτωση στο έδαφος.